wizy do usa

WIZA DLA MENEDŻERÓW L-1


Wiza dla pracowników zatrudnionych na stanowiskach kierowniczych bądź wymagających specjalistycznej wiedzy, oddelegowanych przez ich obecnego pracodawcę do amerykańskiego oddziału firmy. Zatrudnienie powinno być uprzednio zatwierdzone przez Urząd Imigracyjny w USA na podstawie petycji do pracy, złożonej przez przyszłego pracodawcę.

Podstawowe korzyści:

  • Pracownik może legalnie pracować w Stanach Zjednoczonych dla pracodawcy.
  • Pracownik może wjeżdżać i wyjeżdżać z terytorium USA bez ograniczeń.
  • Pracownik nie musi inwestować pieniedzy. Kwalifikuje się na podstawie oferty o pracę.
  • Rodzina inwestora (małżonek, dzieci do lat 21 niepozostające w związku małżeńskim) mogą osiedlić się razem z inwestorem i pracować w USA.

Wymogi stawiane osobom ubięgającym się o wizy dla pracowników (L-1):

  • Istnieją tak jak: firma w USA i oddział w Polsce, lub vice versa.
  • Pracownik pracuje przynajmniej jeden rok w ostatnich 3 latach dla firmy.
  • Pracownik jest albo kierownikiem lub specjalistą.





kontakt