WIZA RELIGIJNA R

Duchowni, świeccy pracownicy kościoła oraz organizacji religijnych mogą ubiegać się o wizy pracownicze typu R, jeżeli przez co najmniej dwa lata bezpośrednio poprzedzające dzień złożenia wniosku, byli członkami wspólnoty wyznaniowej, która jest organizacją nie nastawioną na zysk i zarejestrowaną w USA.

Osoby ubiegające się o wizy R muszą udawać się do USA wyłącznie, aby:

- Wypełniać posługę duszpasterską w organizacji religijnej danego kościoła.
- Prowadzić działalność związaną z posługą religijną lub pracować w organizacji
   religijnej należącej do danego kościoła.
- Wypełniać pracę na rzecz instytucji lub organizacji religijnej należącej do danego
   kościoła, lub dla oficjalnie zarejestrowanej organizacji zrzeszonej w kościele.

Zezwolenie na pobyt w USA dla duchownych i pracowników religijnych posiadających wizy R wydawane jest na okres do trzech lat, z możliwością przedłużenia. Całkowity okres pobytu w USA nie może jednak przekroczyć pięciu lat.



INSPEKCJA GRANICZNA W USA

Wstecz
wiza religijna R-1
© 2017 KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO sp. z o.o.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej...